0528 – 269599 (tussen 09:00 & 17:00) info@fysiofit-hoogeveen.nl

Revalidatie / Medische training

Lichamelijke beperkingen hebben nare gevolgen voor jouw dagelijkse bezigheden. Het maakt je afhankelijker. Misschien zorgt het er zelfs voor dat jij je werk niet meer naar behoren kunt uitvoeren. De beperkingen die je hebt kunnen door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Door een ziekte, een aangeboren aandoening, een ongeval of misschien wel na een operatie. We pakken jouw lichamelijk problemen aan door middel van revalidatie.

Wat is revalidatie?
Revalidatie richt zich op het verminderen van een lichamelijke aandoening. Dit kan tijdelijk of langdurig lichamelijk letsel zijn of een functionele beperking. Deze problemen zijn ontstaan als gevolg van ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening. Tijdens het revalidatietraject ga jij samen met jouw therapeut actief aan de slag met het herstel.

Het revalidatietraject
De revalidatiearts of specialist stelt de indicatie voor behandeling vast. Fysio Fit Hoogeveen heeft korte lijnen met zorginstellingen en zorgverleners, zodat jouw arts of specialist betrokken blijft bij het revalidatieproces. Als je bij Fysio Fit Hoogeveen komt voor revalidatie, start het traject met een intakegesprek met een van onze fysiotherapeuten. De therapeut stelt een op maat gemaakt bewegingsprogramma op.

Voor wie is revalidatie?
Heb je bijvoorbeeld een operatie aan je rug, heup, knie of schouder gehad? Dan ben je voor revalidatie bij ons aan het juiste adres. Om je zo goed mogelijk te laten herstellen, zorgt de fysiotherapeut voor een zeer nauwkeurig opgezet revalidatieschema/-programma. Onze fysiotherapeuten hebben ruime ervaring met het verzorgen van revalidatie na diverse operaties. Samen met jou streven wij ernaar dat je aan je operatie geen blijvende beperkingen overhoudt.

Gericht op zelfstandigheid
We vinden het belangrijk dat je door revalidatie weer zo zelfstandig mogelijk wordt. Zo ben je minder afhankelijk van zorg (mantelzorg, thuiszorg en professionele zorg). Maar zelfstandigheid betekent bijvoorbeeld ook (maatschappelijke) re-integratie in werk, onderwijs, sport en hobby’s. Uiteindelijk is het doel van jouw revalidatie dat je weer optimaal en zelfstandig kunt functioneren in het dagelijkse leven.

Heeft u hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op via 0528-269599 of dit formulier en wij helpen u graag verder!

Binnen 48 uur heeft u al een afspraak mogelijkheid fysiotherapie!

Naast het online aanmeldformulier kunt u ons ook bellen of mailen.

Fysio Fit Hoogeveen helpt u graag van uw klachten af!