0528 – 269599 (tussen 09:00 & 17:00) info@fysiofit-hoogeveen.nl

Duizeligheid therapie

Veel voorkomende duizeligheid is draaiduizeligheid. Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid (BPPD). Deze duizeligheid word gekenmerkt door acute draaiduizeligheid die wordt veroorzaakt door bewegingen. Vaak wordt het duizelige gevoel veroorzaakt als u (snel ) gaat liggen of opstaat.

Hoe de duizeligheid precies wordt veroorzaakt , is niet bekend. Er wordt gedacht dat loszittende oorsteentjes door snelle bewegingen van het lichaam neerslaan op zintuigcellen in het evenwichtsorgaan. Hierdoor ontstaat een tijdelijk ( niet schadelijke ) duizeligheid en instabiliteit. Vaak treden de klachten op na een operatie aan het oor, een ontsteking of na langdurige bedrust.

Een duizelig gevoel komt vaak voor in combinatie met wat misselijkheid. Draaiduizeligheid duurt zelf op het moment maar vrij kort, echter de klachten kunnen wel terugkeren in een periode van weken tot maanden.

Draaiduizeligheid is goed te behandelen door de fysiotherapeut. Samen met u kijken wij wat er moet gebeuren.

U zult behandeld worden middels de nieuwste inzichten binnen de fysiotherapie en manuele therapie. De behandelingen zijn gericht op korte en lange termijn effecten. Snel minder klachten, maar m.n. ook het weghouden / langer beïnvloeden van de problematiek.

Over het algemeen zal de klacht het best beïnvloed worden door het toepassen van meerdere behandelvormen. Bij Fysio Fit Hoogeveen bieden wij alle mogelijke behandelvormen aan om uw klacht te beïnvloeden.

Heeft u hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op via 0528-269599 of dit formulier en wij helpen u graag verder!

Binnen 48 uur heeft u al een afspraak mogelijkheid fysiotherapie!

Naast het online aanmeldformulier kunt u ons ook bellen of mailen.

Fysio Fit Hoogeveen helpt u graag van uw klachten af!